Идеи как да се обличаме на бизнес среща

Много от детайлите на традиционния гардероб за мъже се пренасят и в гардероба на съвременните жени. Днес дълги сака, панталони, скучни костюми, жънат все по-голям успех. Те преминават в женския арсенал и стават не само удобни ежедневни дрехи, но и стилна празнична възможност.

Разбира се, традиционните дамски дрехи, както и преди се пада на роклите. Но дамите, които искат да впечатлят и да оспорят традициите, могат да носят панталони и сако на тържественото събитие.

Името „смокинг“- произхожда от английското яке за пушене. Тази дреха се появява в края на XIX век. Всъщност тя била сако, което мъжете хвърляли на гърба си в стаята за пушене. Смята се, че смокингът от мъжкия до женския гардероб е преведен от дизайнера Ив Сен Лоран през 60-те години на ХХ век. Той обичал да повтаря, че дамския смокинг е част от стила, а не модата. В края на краищата, модните промени и стилът са вечни. Дизайнерът преработва смокинга, въз основа на характеристиките на женската фигура и така му придава сексиизлъчване.

Дамският смокинг – стилен и оригинален

Сега смокинг има в гардероба на почти всеки. И дори преди 50 години, дамите носели мъжката връхна с дреха. За това свидетелства една история – през 1966 г. светската лъвица Нан ​​Кемпнер не е допусната в един от парижките ресторанти, под предлога, че не се допускат дами в панталони. Тя, свалила панталоните си и останала по смокинг. Така гордо заявила, че това е рокля.

Шансът да направи специално впечатление бил подплатен от обувките с висок ток. Този ярък елемент прави оригинала и секси краката и имиджа й. Перфектно допълва и откровено не уврежда женското изображение, а напротив подчертава го.

Дамското сакото днес във всички случаи изглежда впечатляващо. Разбира се, най-добре е да носите сако в класическата му версия – смокинг, но тази опция е подходяща само за много тържествени събития. Най-смелите могат да носят, дори на голо тяло.

В ежедневието смокингът може да се носи отделно. Не строгите кройки на сака могат да се носят с дънки и панталони с всяка блуза. Не е необходимо да се спазват изискванията за цвета на черния костюм. Звездите много често носят цветни смокинги, които седят интересно.
Много е трудно да намерите костюм, който да се вписва перфектно с вашата фигура, но резултатът си заслужава.

Най-универсалните цветове за панталони са тъмносин, сив и бежов.

За студен сезон костюмите, изработени от вълнени материали са най-подходящи. За топъл сезон костюми от вискоза, памук или смесени материали са идеалното решение.

Най-подходящата дължина за блейзера е дължината до средата на бедрото или леко по-ниско. Сакото може да достигне до най-широкото място на бедрата и да представлява женската фигура по най-печелившия начин, както с панталон с широки крачоли, така и с тесни панталони, които прилягат на фигурата.

Как да изберем костюм?

Ежедневните костюми с панталони най-добре се комбинират с обувки с висок ток и остър връх. Типът лодки са идеалния вариант.

Не правете компромиси, когато става дума за съвпадение на нещата и вашата фигура. Трябва да се чувствате уверени в самият костюм и да носите, според вашите предпочитания.
Обърнете внимание и на материала, от който е направен костюмът. Синтетичните примеси, намалят цената, но ако искате да удължите експлоатационният живот, заложете на по-нежен и мек материал.

Опитайте да съчетаете сако с панталон и останалите детайли. Колкото повече комбинации можете да създадете с него, толкова по-често ще го носите. Не се страхувайте да създавате нови изображения и да изпробвате нови стилове. Ако се ограничите в експериментите, можете да пропуснете нещо ценно и интересно.

Най-важното правило при избора на сако е да приляга на раменете. Сакото трябва да се вписва перфектно. Също така, при избора на костюм обърнете внимание на състава на материала, качеството на шевовете и изработването на части като джобове или яка.

Няма разлика между дневната и вечерната версия на костюма. Днес основната модна тенденция, заимстваща от мъжкият костюм е сако и пола или сако и панталони. И ако искате да направите своя костюм, можете просто да намерите подходящите аксесоари.

В зависимост от вашето желание и повод за носенето им, може да изберете бизнес костюм, облекло за делова среща или офис тоалет. Всичко според стиловете костюми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *