Не работете за пари

Да, това е, което имам да Ви кажа днес – не работете за пари!

Това, което наистина искам да кажа е – не мислете винаги и във всеки един момент колко пари ще получа сега за тази работа, която извършвам. Живеем в XXI век и един от най-ценните активи е информацията.

Не работете само за пари – работете за да се развивате и за да учите.

Ако правите това правилно и работите със хъс и страст – парите сами ще дойдат.

Например за младите хора е наистина трудно като започват кариерата си и заплащането е ниско. Но въпреки всичко не трябва да се мисли краткосрочно и да се хванем за първата работа, която ни предлагат въпреки, че е високо платена.

Трябва да изберем работа, която макар и по-ниско платена – в перспектива ще ни донесе много повече пари. Най-добре може да се обясни с българската поговорка, че занаят се краде, а не се дава. Информацията е всичко. Тези разсъждения се отнасят, както за работа в чужда фирма, както и за работата във вашата фирма. Поемете клиенти, който може и да Ви платят по-ниско, но дългосрочно да установите контакт с важни хора и да научите повече за тях. Отделяйте време за да учите и да се развивате. Информацията е най-ценния Ви актив! Успех и очаквам вашите коментари icon smile Не работете за пари!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *