Разделяй и Владей!

Това е една страхотна латинска сентенция Divide et rule – разделяй и владей. Но в нашата статтия няма да има нищо римско,а съвсем съвременни бизнес разсъждения. Разделяй и владей ми звучи страхотно и много искам да го приложа в моя бизнес. Няма как човек да разбира от всичко и да го свърши сам – все пак разполага само с 24 часа и от тях е задължително поне 7 да отдели за сън или това ще се отрази негативно върху работата.

Много бих искал просто да разделя задачите в моя бизнес и живот и всеки да си върши своето перфектно – ДА АМА НЕ!

Даваш задача на твоят счетоводител и мислиш, че той е най-компетентния да я реши и това може би е така, обаче ако нещо се обърка кои отговаря – ТИ!

Даваш задача на майстора да ти оправи колата, обаче оставаш на пътя и кои отговаря – ТИ!

Разпределяш определни задачи в офиса, и когато нещо се обърка си виновен ТИ!

Може да продължавам още доста, но няма смисъл да ви натоварвам с подобни примери.

Винаги, когато си кажа – вече няма какво да се обърква и все се намира какво да се обърка….

Решението е контрол!

Всеки един във вашата организация трябва да бъде контролиран – и понякога това може да е свързано с много рутинна работа като писане на рапорт или вписване в определен регистър.

Въпреки това – направете го!

Това ще направи вашите служители много по-отговорни и а Вас по-информиран. Въпреки всичко действайте, действайте, действайте!

Действието лекува страхът от неуспех и Ви прави по-уверени.

Тестът дали сте човек на успеха се минава не като се стремите да елиминирате всички проблеми в зародиш, а с умението да се сблъсквате с тях и да ги решавате в процеса на тяхното възникване, затова действайте. Не бива да очаквате съвършенство. Успех icon smile Разделяй и владей

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *